قِيمِرزِه نخودچي (قرمزه نخودچی)

قيمرزه نخودچی از نمونه غذاهای سنتی و قدیمی در اصفهان می‌باشد که كما بيش هنوز هم در بسياري از خانواده ها بالاخص توسط مادربزرگ ها طبخ مي شود. براي تهيه اين غذاي خوشمزه مواد زير لازم مي باشد.

مواد لازم برای 4 نفر:

گوشت گوسفند             130 گرم، چرخ شده و بدون چربی
آرد نخودچی                    1 پیمانه
نمک و فلفل                   به مقدار لازم
زردچوبه                          1 قاشق چای‌خوری
نعناع خشک                   2 قاشق مربا خوری
رب گوجه فرنگی             1 قاشق غذاخوری
آب                                 5 پیمانه
پیاز متوسط                    1 عدد، خرد شده
پیاز متوسط                    1 عدد، رنده شده

طرز تهیه:
در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ شده، آرد نخودچی، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و 1 قاشق از نعناع را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس یک پیمانه سرخالی از آب را آرام آرام به مخلوط گوشت افزوده و با دست ورز دهید تا وقتی كه ديگر بدست نچسبد. از مایه گوشت به اندازه گردو برداشته و گرد کرده، در بشقابی با فاصله بچینید و کنار بگذارید. در قابلمه متوسطی پیاز خرد شده را با کمی روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا نرم شود، سپس کمی زردچوبه، فلفل، نمک، مابقی نعناع و رب گوجه فرنگی را افزوده و مقداری تفت دهید، آب را افزوده و اجازه دهید بجوش آید. قرمزه های آماده شده را آرام داخل آب جوش انداخته و بدون در به مدت 2 دقیقه بجوشانید، سپس درب قابلمه را گذاشته و حرارت را ملایم‌تر کنید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت یا کمی بیشتر قرمزه ها پخته شوند. قرمزه نخودچی را داخل ظرف مورد نظر بکشید و همراه با ترشی لیته و نان تازه سرو نمایید. لازم به ذکر است که گوشت چرخ شده بایستی بدون چربی باشد تا از وا رفتن قرمزه ها جلوگیری شود. در صورتی که نمی‌توانید گوشت قرمز مصرف کنید، گوشت چرخ شده مرغ را جایگزین آن کنید.

All rights reserved
Designed by: Hamid Reza Varshabi

Search