فرايبورگ

آشنايي با شهر فرايبورگ  Freiburg

تاريخ عقد خواهر خواندگي: ۶ آبان ۱۳۷۶

 

شهر فرايبورگ در غرب آلمان و نزديك به رودخانه راين و در كنار جنگل سياه قرار دارد. اين شهر كارخانه هاي نساجي و مواد شيميايي و تجارت الوار دارد. ولي به طور عمده شهرت آن به عنوان يك مركز فرهنگي است. داراي كليساي جامع باشكوهي از قرن ۱۲ ميلادي است كه اسقف اعظم نشين است، چند بناي تاريخي ديگر نيز دارد.

فرايبورگ با كشورهاي فرانسه و سوئيس هم مرز است. از جمله ويژگي هاي منحصر به فرد فرايبورگ اين است كه اين شهر هم جلوه‌هايي از يك شهر بزرگ جهاني را در خود دارد و هم نمادهايي از شهرهاي كوچك قديمي را ارئه مي كند.

فرايبورگ تلفيقي از زندگي مدرن و زندگي نوين است. جذابيت هاي خاص فرايبورگ باعث شده است كه هر سال ميليون ها توريست از نقاط مختلف آلمان و جهان براي بازديد از اين شهر زيبا به فرايبورگ سفر كنند.

شهر فرايبورگ يكي از معروفترين شهرهاي آلمان است كه جمعيتي بالغ بر ۲۰۰۰۰۰ را داراست. اين شهر مركز توريسم و صنعت آلمان است. دكتر ژلف بوم Dr . Rolf Bohme شهردار فرايبورگ شهر تحت اداره خويش را چنين توصيف مينمايد:

« مردم فرايبورگ در ميهمان نوازي مشهورند ، آنان آمادگي پذيرائي از مردم تمامي نقاط جهان را دارند . شايد همين امر سبب شده باشد كه اغلب توريست ها در اين شهر احساس مي نمايند كه در خانه خويش هستند و آشنا و خودماني شدن با مردم فرايبورگ بسيار آسان مي يابند . ساختمانهاي زيبا، كليساها، زندگي هاي دانشجويي، و از همه مهمتر فرهنگ غني آن بسياري را متحير ساخته است . »

اولين ساختمان مدرني كه در اين شهر ساخته شد، اداره اطلاعات جهانگردي فرايبورگ بود كه در سالهاي ۳۶-۱۹۳۵ ساخته شده است . در مركز شهر، كليساي بزرگ واقع شده كه متجاوز از ۷۰۰ سال قدمت داشته و با ارتفاعي بالغ بر ۱۱۶ متر از سطح زمين، بلندترين ساختمان شهر مي باشد. با وجود آن كه چند برج كليساي ديگر از همان نوع در قرون وسطي ساخته شده اند، ولي از برج اين كليسا به عنوان زيباترين برج دوران مسيحيت ياد كرده مي شود .

بزرگترين موزه هاي فرايبورگ بين سالهاي ۲۳-۱۹۲۰ ساخته شده اند ، ارزش اين موزه ها فقط به طلا يا نقره نيست بلكه نقاشيهاي استادان بزرگي چون هانس بلدونگ به آنها ارزش بخشيده است. موزه هنرهاي معاصر در سال ۱۹۸۵ در اين شهر افتتاح گرديد كه مجموعه اي از هنر قرون بيستم بود و متعلق به شهرداري مي باشد. اينك تئاتر فرايبورگ پنجاهمين سال خود را جشن مي گيرد . اگرچه براي اولين مرتبه در ۱۸ اكتبر ۱۹۱۰ گشايش يافت، ولي دوران جنگ در فعاليت آن وقفه اي انداخت .

آنچه كه تئاتر فرايبورگ را براي خارجيان جذاب ساخته است ، خلاقيت و ابتكار و نوآوري در كار تئاتر آن شهر مي باشد. گروههاي نمايشي اين شهر آثار انتقاد اجتماعي جديدي برگرفته از بريتانياي كبير را خلق نموده اند .

موسيقي و فرايبورگ دو عنصر جدانشدني هستند . در اين شهر، موسيقي در خيابان ها و تالارهاي موسيقي شنيده مي شود. در تابستان سال ۱۹۹۶ تالار كنسرت اين شهر گشايش يافت كه تالار جديدي در دوره هاي جديد از موسيقي بود. زيبا بودن و نيز نزديك بودن آن به ايستگاههاي قطارشهري و اتوبوس باعث گرديد تا اين تالار به سرعت به صورت يكي از مراكز مهم فرهنگي اين شهر درآمد. با احداث اين تالار، شهر فرايبورگ آمادگي برگزاري اولين اركستر بين المللي را در خود يافته است. بدون شك، فرايبورگ را مي توان همانند يك چشمه آب معدني ناميد. اين مهم نه فقط به خاطر كوههاي سر به فلك كشيده آن، درياچه ها، جنگل ها، دره ها ، باغ ها و پاركهائي است كه در سراسر اين منطقه وجود دارد بلكه بخاطر وجود داشتن بهداشت و تسهيلات طبي در اين منطقه است. بيمارستانهاي زيادي از جمله بيمارستان لورتو Loretto كه شامل بخشهاي دولتي و خصوصي مي باشد، خدمات پزشكي را براي شهر فرايبورگ و اطراف آن ارائه مي دهند. هم اكنون متجاوز از ۵۰۰ دكتر داراي مطب و در حدود ۱۷۰ دندانپزشك در اين شهر وجود دارد .

هر شخصي كه مايل به گردش و بخصوص پياده روي باشد، مي تواند از دهها معبر مخصوص چه سطحي و چه در دامنه كوه استفاده نمايد كه معمولاً از مركز شهر فاصله ناچيزي دارند. پاركهاي متعدد، جنگل ها، دشت ها، كوه ها، باغ ها و تپه ها پاكيزگي و تهويه هوا را در تمامي اوقات سال تامين مي نمايند. اين شهر، شهري ورزشي است، هر شخصي كه به دنبال تمرينات فيزيكي و بدني (جسماني) باشد ورزش مورد علاقه خويش را در آنجا خواهد يافت. ورزشهاي آبي روي درياچه مصنوعي فرايبورگ، مكانهاي پياده روي و در زمستان اسكي و غيره، هر شخصي مي تواند برنامه ورزشي خويش را انجام دهد.

متجاوز از ۱۳۲ باشگاه ورزشي در اين شهر فعاليت دارند كه علاوه بر ورزشهاي سنتي نظير تنيس، دوچرخه سواري و فوتبال، ورزشهاي جديد همانند فوتبال آمريكائي و غيره را نيز دارا مي باشند. دانشگاه فرايبورگ، داراي رشته علوم ورزشي و بخصوص دانشكده ورزشهاي عمومي، ۳۶ رشته از ورزش را دارا مي باشد .

ارتفاعات فرايبورگ با داشتن ۱۲۸۴ متر ارتفاع، توسط جاده يا توسط تله كابين در دسترس مي باشد. تله كابين اين شهر در سال ۱۹۸۸ م كامل و مجهز گرديد، به طوري كه در هر يك از واگن هاي آن به راحتي براي ۷ نفر جا تعبيه شده است.

مردم فرايبورگ قادر خواهند بود كه در تابستان هواي سبك و تازه را در نقاط مرتفع و برفراز ابر و مه بيابند.

در روزهاي مه گرفته پائيز، قله Schaxinsland همانند يك جزيره در داخل دريايي از ابر است. اين شهر داراي شهرت زيادي براي شرايط خوب زندگي مي باشد. جويهاي باريك آب كه در خيابانهاي اين شهر روان هستند و آب و هواي خوب و مناظر زيبا از ويژگيهاي اين شهر مي باشد. همچنين آن مركزي براي بچه ها و دوچرخه سواران مي باشد.

شهرت فرايبورگ، مركزيت آن براي برگزاري سمينارها و كنفرانس هاي متعدد و متفاوت مي باشد كه همه ساله در اين شهر برگزار مي‌شود. در مركز شهر و بخصوص قسمت قديمي آن، خريد كردن لذتي واقعي دارد. در مركز شهر دانشگاهي وجود دارد كه دانشجويان ، اساتيد و پرسنل آن همچون ديگر شهروندان، از امكانات زندگي روزمره برخوردارند.

اين يكي از شيوه هاي جذب دانشجو به اين دانشگاه است كه آن را براي تحصيل در دنيا مشهور ساخته است. اين دانشگاه در سال ۱۴۵۷ ميلادي تاسيس شده و ۱۵ دانشكده و ۵۴۳ سال قدمت دارد.

اصفهان نخستين خواهر خوانده مسلمان فرايبورگ

پس از پايان جنگ جهاني دوم برقراري روابط نزديك تر ميان شهرهاي مختلف به عنوان راهي براي تثبيت و تحكيم دوستي و صلح در سراسر اروپا مورد توجه جدي مديران شهري قرار گرفت. در اين ميان برقراري رابطه خواهر خواندگي ميان شهرهاي مختلف از اهميت بيشتري برخوردار بوده است، چرا كه از اين طريق مي توان شهروندان شهرهاي مختلف را با هم در ارتباطي مستقيم قرار داده و به درك متقابل ميان آنها كمك كرد.

به هر حال در سالهاي پس از جنگ و در چارچوب اهداف ياد شده شهر فرايبورگ آلمان اقدام به برقراري رابطه خواهر خواندگي با چندين شهر در اروپا كرده بود. اين شهرها شامل: بزانسون در فرانسه، اينسبروك در اتريش، پاد در ايتاليا و گيلدفورد در انگلستان بوده است. اما بعدها يعني پس از دهه هشتاد مقامات شهري در فرايبورگ تصميم گرفتند كه با شهرهايي از ديگر كشورهاي جهان نيز رابطه دوستي و خواهر خواندگي برقرار كنند. در دوران جنگ سرد فرايبورگ به دنبال آن بود كه نقشي سازنده در راستاي تثبيت صلح و جلوگيري از بالا گرفتن تنش ميان دو بلوك شرق و غرب بر عهده بگيرد. از اين رو مقامات شهري در فرايبورگ دو خواهر خوانده ديگر براي اين شهر برگزيدند. اين شهرها شامل: مديسون در ايالات متحده آمريكا و لويولمبرگ در اوكراين بود. البته در آن زمان اوكراين بخشي از اتحاد جماهير شوروي سابق بود.

مقامات شهري فرايبورگ تصميم گرفتند با شهرهاي ماتسوياما در ژاپن و اصفهان در ايران نيز رابطه خواهر خواندگي برقرار كنند. بدون شك چنين اقداماتي تاثير انكار ناپذيري در تحكيم روابط دوستانه ميان جهانيان بر جاي خواهد گذارد. نكته جالب توجه اين است كه اصفهان اولين خواهر خوانده فرايبورگ در جهان اسلام است. هدف اصلي مقامات فرايبورگي از برقراري رابطه خواهر خواندگي با اصفهان همراهي با روند اصلاحات و استقرار دموكراسي در ايران و حمايت از اين فرايند بوده است. در نظر الف بومه شهردار فرايبورگ هم اكنون ايران گام به گام در چارچوب اصلاحات دموكراتيك به پيش مي رود و در اين ميان اصفهان از جايگاه ويژه اي برخوردار است. علاوه بر اين اصفهان به دليل برخوردار بودن از يك سابقه درخشان تاريخي يكي از مهم ترين مراكز فرهنگي و توريستي ايران به شمار مي آيد، از اين رو حضور جهانگردان خارجي در اصفهان چشمگيرتر از ساير نقاط ايران است.

قرارداد خواهر خواندگي اصفهان و فرايبورگ در ۶ آبان ۱۳۷۹ منعقد شد.

اصفهان نهمين خواهر خوانده فرايبورگ محسوب مي شود. در نگاه فرايبورگي ها اصفهان با داشتن جمعيتي بالغ بر ۵/۱ ميليون نفر بزرگترين خواهر خوانده فرايبورگ به شمار مي آيد و برقراري رابطه خواهر خواندگي ميان فرايبورگ و اصفهان اولين خواهر خواندگي ميان يك شهر آلماني و يك شهر ايراني محسوب مي شود.

در ساختمان شهرداري و ساير اماكن عمومي شهر فرايبورگ نمادهايي از خواهر خوانده هاي اين شهر به چشم مي خورد. در حال حاضر مركزي تحت عنوان مركز خواهر خوانده هاي فرايبورگ در اين شهر وجود دارد كه وظيفه آن دادن اطلاعاتي درباره هر كدام از خواهر خوانده هاي فرايبورگ به علاقمندان است.

از ديگر فعاليت هاي اين مركز مي توان به برگزاري تورهاي مسافرتي به شهرهاي خواهر خوانده، اعطاي بورس هاي تحصيلي و فراهم آوردن امكانات اقامتي براي ميهماناني است كه از شهرهاي خواهر خوانده مي آيند.

از ديگر فعاليت هايي كه در چهارچوب رابطه خواهر خواندگي ميان فرايبورگ و ساير شهرهاي جهان انجام مي گيرد مي توان به مبادلات فرهنگي اشاره كرد. چندي پيش گروه هاي تئاتر و موسيقي از شهرهاي :گرانادا، اينسبورگ، پادوآ و فرايبورگ به مدت هشت روز در فرايبورگ برنامه هاي جذابي را اجرا كردند كه بازتاب بسياري داشت.

از ثمرات برقراري رابطه خواهر خواندگي ميان شهرهاي مختلف تحكيم مناسبات اقتصادي ميان اين شهرها است. فرايبورگ طي سالهاي اخير روابط اقتصادي خود را با خواهر خوانده هاي خود به طور چشمگيري گسترش داده است. به عنوان مثال فرايبورگ در راستاي همكاري هاي اقتصادي با خواهر خوانده ايراني خود يعني اصفهان انجام دو پروژه را در اين شهر بر عهده گرفته است. بر اساس توافق فرايبورگ و اصفهان قرار است فرايبورگي ها از نوسازي و تجهيز سيستم حمل و نقل عمومي در اصفهان حمايت كرده و پروژه هايي را در خصوص استفاده از انرژي خورشيدي در اصفهان به مورد اجرا در آورند

All rights reserved
Designed by: Hamid Reza Varshabi

Search