رويكرد و راهبرد

نام زيباي اصفهان، همواره بر پهنه پر افتخار ايران درخشان و چشم نواز بوده و هست. شهري كه قدمتي به درازناي تمدن و فرهنگ ديرپاي ايران هميشه سرافراز داشته تا جايي كه افتخار چندين بار پايتخت شدن را بر پيشاني تاريخ خود حك نموده است.

كوچه، پس كوچه هاي اين شهر زيبا در دوره هاي متمادي تمدن ايران – اسلامي زادگاه و منزلگاه حكما و فضلاي برجسته اي همچون ميرداماد، ميرفندرسكي، ملاصدرا، شيخ بهايي، ملامحمدباقر مجلسي و ... و هنرمنداني گرانمايه همچون ميرعماد الحسني، عليرضا عباسي، رضا عباسي، محمدرضا امامي و بسياري بزرگان و هنرمندان ديگر بوده است. از اين روي برجسته نمودن نام اصفهان به عنوان مهد آفرينش هاي متعدد علمي، ادبي، حكمي، فرهنگي، هنر و معماري و نيز صنايع گوناگون دستي، سخني به گزافه نيست.
اگر اصفهان عصر صفويه فرصتي ناب براي رشد و شكوفايي فرهنگ و تمدن ايراني – اسلامي در اين شهر بوده، دوره معاصر را نيز بايد عصر زرين بيداري فكري و احياي ارزش هاي اسلام ناب محمدي دانست دوره اي كه با جان فشاني محبوب ترين بندگان مخلص خداوند متعال، همچون حسين خرازي ها، حسن غازي ها و ديگر ياران و همراهان ايشان مجال و فرصت دوباره اي است براي بازخواني و نقش و تعهد اهداف دانشمندان هنرمندان و ديگر آحاد ملت پر افتخار ايراني در روند توسعه فرهنگ و تمدن و اسلامي.
در اين راستا نقش مركز اصفهان شناسي به عنوان نهال نوپايي كه زير نظر سازمان فرهنگي تفريحي شهرداري در ارديبهشت سال 1384 رسما هويت خود را اعلام نمود، در باز خواني مكتب تمدني اصفهان و تبيين رابطه آن با مكتب تمدني امام راحل (ره) به منظور پرداخت و توسعه نظر به تمدني ايران فردا، مهم و در خور اهتمام است.
هدف از ايجاد اين مركز ايجاد فضاي مناسب براي پژوهش و فراهم­آوردن امكانات براي بهره مندي از توان علمي دانشمندان و دانش پژوهان علاقه مند به مباحث اصفهان پژوهي، حمايت از پژوهش هاي علمي مرتبط، و تلاش براي شناساندن قابليت هاي فرهنگي، هنري و تمدّني اصفهان بوده است. از اينرو مركز اصفهان شناسي و خانه ملل با برگزاري نشست ها و همايش هاي علمي، برگزاري كلاس هاي آموزشي، راه اندازي و تجهيز كتابخانه تخصصي، و از همه مهمتر با چاپ كتاب هاي ارزشمند گام هايي استوار در راستاي تحقق اهداف در نظر گرفته شده برداشته است.
 مركز اصفهان شناسي و خانه ملل در فصل جديد فعاليت خود از بهار1395 ،با اصلاح رويكرد اوّليه و بازخواني نظام مأموريت، اهداف و ساختار سازماني، دوره اي پركارتر، مؤثرتر و صد البته، فرهنگ سازتر را آغاز كرده است.
در اين دوره هم­ زمان با تعريف و تنظيم چارت سازماني تحولّي اساسي در رويكرد و برنامه ها رخ داده به نحوي كه طيف مخاطبان از مخاطب بزرگسالِ خاص به مخاطبِ عام و خاص در تمام سطوح سنّي و از گسترة مكاني شهر اصفهان به اصفهان فرهنگي، و از گسترة موضوعي تاريخ و جغرافيا به ديگر موضوعات و حوزه هاي مطالعات اصفهان شناسي (نظير ادبيات، فلسفه، هنر، جامعه شناسي و ...) ارتقاء يافته است.

All rights reserved
Designed by: Hamid Reza Varshabi

Search