ماش و قمری از نمونه غذاهای سنتی و قدیمی در اصفهان میباشد که معمولاً در فصل زمستان طبخ میشود. مواد لازم براي پخت اين غذاي خوشمزه و مقوي به شرح ذيل مي باشد.
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت گوسفند 200 گرم
ماش 1 لیوان
سبزی شامل: تره، جعفری، شنبلیله و مرزه 300 گرم
برنج نصف استکان
پیاز متوسط 2 عدد، خلالی و سرخ شده
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
کلم قمری 2عدد
طرز تهیه:
ابتدا گوشت را که قبلا تمیز کرده و شسته اند با مقدار مناسبی آب روی حرارت ملايم گذارده تا نیم پز شود. ماش ها را جداگانه پخته. وقتی گوشت نیم پز شد، کلم قمری های رنده شده را اضافه کرده و اجازه مي دهند 10 دقیقه با یکدیگر پخته شوند. سبزی ها را که قبلا پاک کرده اند همراه با برنج به مخلوط گوشت و قمری اضافه کرده، مدت 20 دقیقه مي پزند. در آخر ماش های پخته شده را افزوده و اجازه مي دهند غذا جا افتد تا زمانی که آب آن تمام شود، سپس با گوشت کوب آنرا مي كوبند تا کش دار و یکدست شود. ماش و قمری آماده شده را در ظرف مورد نظر کشیده و با پیاز داغ تزئین کرده، همراه با نان تازه و ترشی سرو مي نمايند.