کتاب اصفهان، مدارس نوین و مفاخر آن

اثر اسفندیار معتمدی

اصفهان، مدارس نوین و مفاخر آن

تاریخچه مدارس نوین ایران، به تأسیس مدرسة دارالفنون در سال 1268 ﻫ ق باز می گردد. و در اصفهان، مدارس نوین، از اواخر سدة سیزدهم هجری، اندک اندک کار خود را آغاز کردند.

فعالیت مدارس نوین در اصفهان، با فراز و نشیب های بسیار همراه بوده است. برخی هیأت های تبلیغی و تبشیری غربی نیز، مدارسی را در راستای اهداف خاص استعماری و دینی خود در اصفهان، تأسیس کردند، که این خود سخنی دیگر است.

"اصفهان، مدارس نوین و مفاخر آن"، اثر اسفندیار معتمدی، تلاشی است در جهت شناسایی و معرفی شماری از مدارس نوین اصفهان و دانشمندان و بزرگانی که در این راستا، منشاء خدماتی بوده اند.

مطالب این کتاب در سه فصل تقسیم بندی شده است، فصل اول، اختصاص به مدارس اصفهان دارد و در خصوص مدارس نوینی که در این شهر پا به عرصه حیات نهاده اند، از قبیل مدرسة همایونی، باقریه ،علیه، گلبهار و همچنین دبیرستان های ادب،بهشت آئین، صائب و .. توضیحاتی آورده شده است.

فصل دوم، معلمان نامدار اصفهان، از جمله ملا علی محمد اصفهانی، میرزا تقی خان کاشانی، میرزا عبدالغفار نجم الدوله، دکتر کمال الدین جناب، استاد جلال الدین همائی، دکتر غلامحسین مصاحب، معزالدین و مصلح الدین مهدوی را معرفی می نماید. و بالاخره مؤلف، فصلی را هم به معلمان خود اختصاص داده و راجع به صادق یزدانی،غلامحسین آهنی، هاشم طباطبایی، سید علی خلدی نسب، استاد محمد مهریار و ... اطلاعاتی را در اختیار خوانندگان قرار می دهند.

این اثر، در تابستان 1386 در قطع وزیری و در 328 صفحه توسط مرکز اصفهان شناسی و خانه ملل چاپ و منتشر گردیده است.

تماس با ما

اصفهان- خیابان استانداری، روبروی موزه هنرهای تزئینی، مركز اصفهان شناسی و خانه ملل

تمامی حقوق برای مركز اصفهان شناسی و خانه ملل محفوظ است
طراحی سایت توسط حمیدرضا ورشابی

Search