کتاب قواره بری در بناهای تاریخی ایران

قواره بری در بناهای تاریخی ایران

این اثر در واقع پژوهشی است در خصوص هنرهای زیبا و رایج چوبی ، در تزیئنات معماری ، هنر قواره بری چوب که به طور گسترده و چشمگیری بصورت متنوع به عنوان پنجره ، در و نورگیر در بناهای مسکونی و کاخ های سلطنتی پادشاهان قاجار دیده می شود .

 هنر منحصر به فرد قواره بری به دلیل اصالت طرح و نقش و تنوع و زیبایی نقوش ، خصوصیات فنی آن مانند استحکام و دوام و نیز نورپردازی خاصی که در ابنیه ایجاد می کند . در بسیاری از بناهای اواخر زندیه و قاجار مورد استفاده قرار می گرفته و به این آثار زیبایی و عظمت خاصی می بخشیده است .

آثار قواره بری موجود در کاخ های دوران قاجار ، از بهترین و زیباترین نمونه های ساخته شده ی موجود از این هنر اصیل می باشد که دارای نقوش فراوان می باشد و همواره بهترین هنرمندان و اساتید در خلق آنها هنرنمایی کرده اند .

 از بین کاخ ها و بناهای سلطنتی باقی مانده از این دوران ، چهار کاخ و مجموعه کاخ های گلستان ، نیاوران ، باغ فردوس و مسعودیه در تهران از مهم ترین و زیباترین نمونه های موجود هستند .

این عمارت ها به دلیل قرار گرفتن در پایتخت و هنر نمایی ماهرترین هنرمندان دوران ، از لحاظ دار بودن هنر قوراه بری در ارسی ها و پنجره ها بسیار غنی می باشند .

همچنین از آنجا که این بناها در طول سالیان متفاوتی از دوران حکومت قاجار ساخته و یا بازسازی شده اند ، با پژوهش بر روی پنجر ه های آنها می توان به تغییرات و سیر تحول این هنر در طول سالیان دراز حکومت قاجار پی برد .

 این اثر به قلم صدیقه میر صالحیان در سال 1395 به چاپ رسیده است .

تماس با ما

اصفهان- خیابان استانداری، روبروی موزه هنرهای تزئینی، مركز اصفهان شناسی و خانه ملل

تمامی حقوق برای مركز اصفهان شناسی و خانه ملل محفوظ است
طراحی سایت توسط حمیدرضا ورشابی

Search